onsdag 6 maj 2015

Bildbomb från Österlen

13 bilder från Österlen, mestadels Stenshuvuds nationalpark (som för övrigt är världens vackraste plats).

Med tanke på det underbara väder vi har idag, 16 grader varmt och strålande sol, kände jag att det var dags att åka iväg till Stenshuvud för att hinna med att se våren innan sommaren tar över. Backsipporna var på väg att blomma över och det tog mig en lång stund att hitta blåsippor. Fåglarna sjöng för full hals i träd och buskar och insekterna hade fullt upp med sitt. Nere vid havet slog vågorna upp mot stranden och småstenarna var som ädelstenar i vattenbrynet. Inne i skogen lät de tunna bokbladen solens strålar färga allting grönt och skirt. Jag fick hålla tillbaka tårarna när det slog mig att snart finns inte ynnesten att kunna åka hit precis när jag känner för det.

När huvudet var fullt av ljuvliga intryck körde jag till Kivik där lunchen intogs ute i friska luften. Efteråt blev det ett snabbstopp vid Kungagraven (som de hade hägnat in helt och hållet) innan jag körde till Musteriet för att köpa hem lite gott till familjen. Det har varit en underbar dag så här långt. Jag är trött men lycklig. Nu har jag varit i Stenshuvud och kan släppa taget om den längtan.

Vid Naturum

Fjuniga backsippor

Stigen till och från havet

Gullvivor i massor

Första parkett mot havet

Backen är själva Stenshuvud, där är en fantastisk utsikt

Lämnade ett spår i sanden

Som en sagoskog

Lilla blåsippan

Rapsfält i blom

Kungagraven i Kivik

Underbar blomvägg vid Kiviks musteri. Doften!

Musteributiken

Om ni någon gång planerar att åka till Österlen är dessa tre tips ett måste. Passa även på att gå ner till Kiviks hamn och ät en bit fisk, vandra en kort snutt i Brösarps backar eller ät god mat på Kronovalls slott. Jag har massor med tips för den som önskar.

2 kommentarer:

  1. Tack för ett underbart inlägg helt i min smak. :) Samtidigt tänker jag. Hur ska "hon" klara sig utan detta nästa vår? Okej. Jag förstå att det går att vända på bilen om längtan blir för stark.

    SvaraRadera
  2. Vad härligt att du uppskattar inlägget och bilderna! ♥ Jag vet inte hur det ska gå att leva utan allt detta. Varje gång jag är ute i naturen så kommer tårarna och ångesten över att "förlora" detta. Det får bli så att vi planerar semestrarna noga, en plats varje gång.

    SvaraRadera