lördag 30 maj 2015

Mellan regn kommer solsken - och allergi

Idag har det mest regnat. Och regnat. När det varit torrväder har solen lyst som för att kompensera för resten av tiden. Bilden nedan tog jag mellan två ösregn. Hann precis ut med soporna innan det vräkte ner igen.


Dottern var krasslig i magen igår och idag kände hon sig hängig. Jag bäddade i soffan och vi satt nära varandra och mös. Vid elvatiden upptäckte jag att tösen hade prickar på bröstet, och de kliade. Vi avvaktade en stund men sen spred det sig och då ringde jag vårdcentralen. Sköterskan bad oss komma in så hon kunde titta ordentligt på utslagen.

När vi kom in till sköterskan hade prickarna samlat sig lite mer i klungor, men var lika utbredda som tidigare. Det lutar åt att dottern antingen fått nässelfeber eller allergi. Med tanke på att magen varit i olag så passade en allergireaktion på jordnöt in som bov då tösen ätit det de senaste dagarna (inte alls ovanligt). Hon ska låta bli nötterna och så får hon antihistamin för att få bort utslagen. Efter en dos Desloratadin och fem timmars verkan ser vi ingen skillnad. Kanske att det inte kliar lika mycket. En ny dos ges innan sovdags och en till imorgon. Nu håller vi tummarna för att det går över.

Imorgon är det också dags för visning av huset. Det är många som anmält sig och vi ser såklart fram emot att alla blir förtjusta och vill köpa vår underbara lilla gård.

1 kommentar: