lördag 23 maj 2015

Samla i hjärtat

Lördagskväll, barnen sover i varsin ände av soffan, maken är på väg hem från Göteborg där han och tiotusentals andra sprungit idag. Jag sitter och slötittar på ESC, väntar på Måns och förundras samtidigt över hur olika musiksmak vi människor har.

Dagen har gått i ett jehu sen dottern väckte mig klockan sju. Plock i huset, fix inför kalas imorgon, paketinslagning inför kalas idag, tillrättavisande av bråkiga barn (väldigt ofta numera), komma iväg till dagens aktiviteter och sen har det rullat på. Innan barnen somnade hann vi med att bli ovänner några gånger och jag fick förklara att det är svårt att vara förälder och försöka ta rätt beslut i varje situation. Det blev nog bra.

Däremellan har jag stulit små stunder av njutning i naturen. (Första bilden är faktiskt från igår då jag tog med mig ett glas bubbel ut i trädgården.) I morse doftade det av sommarlov och förväntningar. Vid lunch sjöng näktergalen lyckligt intill dammen och på eftermiddagen log jag stort åt de kalasklädda småtjejerna som sprang runt och ägde världen. Hjärtat svämmade över av stolthet när sonen körde morfars åkgräsklippare alldeles själv. Nu ikväll, mitt i middagsröjningen, gick jag ut med soporna och förtrollades av solens nedåtgående strålar som fick rapsblommorna att glöda som guld.

Att stjäla en minuts total närvaro i stunden gör att jag orkar med resten. Tacksamheten är större än oron. Det är åtminstone vad jag intalar mig själv.1 kommentar:

  1. Jag gillar dina små stölder. De är nödvändiga när man har små älskade härliga trotsungar som startar världskrig om inget alls. Den tiden känns avlägsen, men jag minns ändå många dråpliga gånger. Inte hjälpte det om jag skällde på den skyldige. Då började den gråta och blev tröstad av den andre. Hoppas det gick bra för mannen i Götet och att kalaset blev lyckat. Det är kanske tur att vi har olika musiksmak. ;) Kram Bosse

    SvaraRadera