måndag 8 juni 2015

Första helgen i juni

Den här sommaren blir inte som vi planerat. Semesterresan till Skottland har lagts på is. Istället kom vi överens med barnen om att åka till Kolmården ett par dagar. Men bristande intresse på djuren (stort intresse för karuseller) fick oss att lägga ner även den resan. Det nya valet blev att åka till antingen Skånes Djurpark eller Ystad djurpark nu i helgen som gick. Vädret avgjorde och vi bestämde oss för att åka till Ystad. Ett rejält ösregn satte stopp för den idén och istället åkte hela familjen till Mormors skattkammarö i Lund. Barnen roade sig och var rejält svettiga och nöjda när vi satte oss i bilen för att åka hem.


Hemma var det varmt och gott, dock blåsigt, och det blev utetid och jag hann med att ligga i hängmattan och bara vara. Årets första utemiddag, pasta Carbonara, åts med solen i antingen ögonen eller nacken. Barnen var trötta och hamnade framför en film medan vi föräldrar passade på att njuta av trädgården en stund till.
Igår var det dags för sonens sista match med sitt fotbollslag. Det var cup i Onslunda och trots att solen gjorde allt för att värma upp oss rev vinden bort varenda liten stråle och istället hackades det tänder. Laget spelade tre matcher och vilken lycka det blev när de vann sista matchen stort!Så fort vi var hemma igen hoppade jag och dottern in i duschen. Det var dags för ett efterlängtat kalas hos bästisen och jag skulle följa med (dotterns direktiv). Tjejer för hela slanten och fluffiga klänningar och kjolar och rosetter och flätor och stora leenden. Det blev ett roligt kalas, även om två av gästerna blev bitna av ilskna rödmyror. Dottern var en av dem och hennes tårar rann längs med kinderna och det var inte förrän hon fick sin godispåse som allt lugnade ner sig igen.

Nu är det måndag och sista veckan innan sommarlovet har dragit igång. Det är en underlig känsla att veta att det är de sista dagarna som vi går till skolbussen på landet. Sommarvärmen har äntligen börjat komma och det doftar underbart ute. Jag hoppas verkligen att det blir shortsväder några dagar den här veckan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar