måndag 27 juli 2015

Biljetten!

Karusellen snurrar allt fortare. I lördags var det min födelsedag och innan kalaset drog igång åkte vi iväg med ett fullastat släp till Erikshjälpen. Himlen var lynnig och till och från öste regnet över oss. Efter lunch drog kalasförberedelserna igång och pulsen låg på tvåhundra. Det var först klockan tre, när familjen kom, som jag kunde gå ner i varv. Presenter överlämnades och vi fikade tårta. Förutom jag var det maken, min pappa, dottern, min syster och min mamma, som firades. Vi fyller alla år mellan den 25/7 och 15/8. Lejon hela högen. Bortsett från sonen som är oxe.

Efter tårtan fick barnen ut oss i trädgården för ett par omgångar kubb. Vädret hade ändrat sig och det var helt plötsligt jättevarmt och soligt. Det hann dock ändra sig igen och en kort stunds regn och åska gick över huset.

Till middag bjöd vi på kräftor, grillrökt lax med potatis och aioli, pulled deer (vilken jädra hit!) med pitabröd och coleslaw + makens fantastiskt goda bbq-sås. Allt var supergott och maten höjdes till skyarna. Resten av kvällen rusade fram och barnen fick leka charader fram till läggdags. När klockan närmade sig midnatt satt jag ensam vaken i soffan och njöt av lugnet och de sista minuterna av födelsedagen. Leendet satt fortfarande kvar i mungiporna. Vilken rolig fest det blev.

Söndagen, igår, gick också rasande fort. Vänner var här och hämtade en massa saker som de ville ha och när vår familj ätit lunch åkte vi hem till dem och hade tabberas på glassen från vår frys. Makens bil blev såld mot kvällen till (megabamsehurra för det!) och dottern somnade i sin nya säng - den gamla gästsängen som nu blivit hennes.

När jag skriver det här fladdrar tusentals fjärilar i min mage. Det är måndag och klockan är över nio på kvällen. Jag och mamma har varit på utflykt. Vi började på Österlenkryddor, fortsatte till Olof Viktors i Glemminge där vi åt varsin stor kräftmacka. Efteråt var vi så mätta att kokostopparna fick följa med i bilen. Bilen styrdes mot kusten och Hylkegården där jag gjorde mitt första besök. Så mycket saker, väldigt turistigt och o-billigt. Alla doftljus gav mig huvudvärk och när vi efter det hamnade på Jysk satte sig en massa textildoft i halsen på oss båda. Då var vi i Simrishamn och mamma passade på att handla hem rökt fisk till kvällsmat. Avslutningsvis stannade vi till vid Stiby kyrka utanför Gärsnäs, där kokostopparna och lemonad avnjöts på kyrkomuren. Regnet slog mot marken medan vi satt skyddade under träden. Mor och dotter på Österlentur.

När jag kom hem var både kropp och hjärna helt slut. Hos resten av familjen satt makens kusin som kommit för att hälsa på innan flytten. Hennes son lekte med vår son på ovanvåningen och vår dotter sprang mellan våningarna. Det var roligt att träffa dem, längesen senaste gången.

Nu har vi betat av besökarna och de sista som kommer hit är mina föräldrar och min syster som kommer imorgon på kvällen för att kramas. Sen är det dags. På onsdag, tidig morgon, sätter vi oss i bilen och lämnar vår lilla gård för sista gången. Det är mycket märkligt att tänka den tanken. Sista gången.

"Biljetten, tack!" Resan fortsätter mot nya mål.

2 kommentarer:

  1. Stor förändring. Lycka till med flytten! *kram*

    SvaraRadera
  2. Jag har suttit här en lång stund och bläddrat tillbaka i din blogg och inser att det är mycket som är för sista gången. I alla fall med dessa förutsättningar. Vilka underbara bilder du visat upp från Österlen. Tusen tack för alla dem och lycka till med ditt nya liv. Lova nu att inte leka med tändstickor när de sätter upp bocken. Kram Bosse

    SvaraRadera