lördag 22 augusti 2015

Guldkorn


Mina föräldrar har varit här och hälsat på. Vi åkte ut till Bönan och åt rökt fisk till lunch alldeles intill vattnet. Vi cyklade i vår del av Gävle och visade både sonens skola och dotterns blivande förskola. Vi har suttit uppe sena kvällar och njutit av frisk luft och nattsvart himmel. Sonen började trean i en helt ny klass i en helt ny stad, många många mil från Skåne. Han hittade nya vänner på en gång och glädjen lyser ur pojken.

Vi blev tipsade om en sjö alldeles i närheten, Säljsjön (eller Sälgsjön), dit vi åkte igår när skolan slutat. Sommaren har äntligen tagit i från tårna och vi badade i lagom varmt vatten och torkade i stekheta solstrålar. Efter att ha varit hem om och duschat tog vi bussen ner till stan där Texican steakhouse stod för kvällsmaten. Underbara sommar!

Idag är det lördag och efter en månad som innekatt fick vår Gumman äntligen komma ut på tomten. Hon gick iväg en timme och kom tillbaka för att kolla läget. Så har hon hållit på hela dagen och nu ligger hon på ovanvåningen och sover. Hela pälsen är full av sand, golvet likaså. Vad gör det när katten är lycklig och trygg?
Dagarna går och på måndag är det dags att skola in dottern på förskolan. Hon längtar så! Om en dryg vecka börjar maken sitt nya jobb och sen är det vardag ända ut i tåspetsarna. Så skönt att sommaren ger oss en massa govärme nu, vi har längtat länge.

1 kommentar:

  1. Vad trevligt att läsa att han fick kompisar direkt. Det betyder mycket. Hoppas det går bra för dottern också. Det är många saker som ska klaffa när man bryter upp startar om. Lycka till. Kram Bosse som håller ställningarna i Skåne.

    SvaraRadera