måndag 14 december 2015

Bland snorpapper och julstjärnor

VAB, vård av barn. Vi plockade fram julen och bjöd in ett gäng virus.  Dottern blev krasslig (igen) på kvällen förra tisdagen. Hon la sig med en kraftig hosta och vaknade med feber. Sen har det hållet på så. Hosta och feber, feber och snorig näsa, hosta och feber och en svullen hals. Jag och maken har vabbat lite var för att det ska fungera. Igår var tösen feberfri nästan hela dagen, innan läggdags var det dags igen. Hennes ögon hade en glansig hinna av trötthet och näsan var röd och fnasig. Kinder och näsrygg hade fått utslag och hostan tog i igen. Så vi la oss med vetskapen om en ny vecka med sjukt barn.

Imorse väckte jag en frusen och snorig pojke. Han var inte alls pigg och det blev ingen skola för honom idag. Båda barnen har plöjt sig genom stora mängder snorpapper och det har hostats en hel del. Dottern hade feber ikväll igen och storebror låg strax under. VAB imorgon igen. Jag ska ringa hälsocentralen och boka tid för att få läkarintyg till försäkringskassan och för att se om det bara är ett vanligt förkylningsvirus som hoppat på dottern.

Tio dagar kvar till julafton och känslan är vag. Tänker passa på att göra knäck och kola imorgon när jag ändå är hemma med barnen. Om orken finns.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar