tisdag 3 januari 2017

Lekland

Idag var det sovmorgon igen. Klockan åtta kom barnen nerrusande i trappan. Någonting hade ramlat ner i dotterns rum och hon blev rädd och skrämde storebror i bara farten. Vi tog det lugnt och ordnade en stadig frukost så att energin höll sig uppe för dagens aktivitet. Andy's lekland öppnade i Valbo för snart en månad sen och vi har lovat barnen att åka dit så fort det gick.  Idag var det dags och våra grannar hängde också med.

Inträdet var ganska rejält, 170 kronor per barn. Dessutom kostar det en tia att ha ett värdeskåp. Tian får man inte tillbaka så det gäller att släpa allt med sig som man kan tänkas behöva under vistelsen. Lokalen var iskall och golvet fick fötterna att värka. Barnen rusade in till klätteravdelningen och började leka på en gång. Sonen som är tio år tyckte att det var lite för enkla rutchkanor, men sällskapet gjorde det roligare. Dottern fick mjukstartas som vanligt och det var inte förrän sista timmen som hon verkligen körde järnet bland grejerna.

Efter halva tiden bestämde vi oss för att äta något i "bästa restaurangen". Barnen tog mjukglass med topping och jag och maken valde varsin varm korv och kaffe. Jisses, det tog alldeles för lång tid. Personalen var underbemannad (men trevlig ändå) och korven knappt ljummen, kaffet slut och ingen mjölk fanns det heller. Lite trist med tanke på att man inte får ta med egen mat.


Efter tre timmar var jag helt färdig och vi packade ihop oss och körde hem. Dottern hängde med granntjejen hem och grabbarna i familjen gick upp på ovanvåningen där de fastnade i ett tv-spel. Jag satte fyr i kaminen och värmde på lite glögg. Läste en stund i soffan innan jag somnade med skidåkning på tvn.


Vad ska vi ha till kvällsmat? Det är en av de vanligaste frågorna i det här huset numera. Jag rotade runt i frysen och hittade purjolök, Visste att vi hade potatis i kylen så ikväll blev det potatis- och purjolöksoppa med smörgås. Barnen var inte precis exalterade, men de åt det de blev serverade. Om en stund kommer lilla snäckan ner från duschen och då blir det stor pepparkaka till kvällsmys. Vi var sjuka den helgen när det var julpyssel hos farmor och farfar så de kom hit med fint garnerade pepparkakor till oss. 

Den här veckan är fullproppad av händelser. Barnen har fortfarande jullov och jag jobbar tre dagar som vanligt. Ni får helt enkelt se vad som händer resten av veckan. Roligheter innan vardagen drar igång igen. Förhoppningsvis med snö som lyser upp i mörkret.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar