tisdag 21 februari 2017

Fasta två dagar i rad och bokrea

Jag är dålig på att fasta. Kroppen blir skakig och humöret påverkas fort. Idag var det helfasta eftersom jag skulle göra ultraljud på gallblåsan. Som tur var hade de gett mig en morgontid och frukosten blev bara två timmar sen. Undersökningen tog 10-15 minuter och precis som jag trodde fanns det stenar i gallblåsan. Nästa vecka har jag en tid på kirurgmottagningen för att diskutera vad som ska hända. Efter att ha googlat gallblåseoperation är jag väldigt kluven. En del har gått upp väldigt mycket i vikt efter att ha opererat bort blåsan. Vikt som de sen inte kan bli av med igen. Andra kan aldrig mer dricka någon form av alkohol och slutligen finns det gänget som är konstant dåliga i magen. Men att inte ta bort blåsan innebär att jag med största sannolikhet kommer att få många fler fruktansvärda anfall och det är inte alls intressant. Det enda jag kan göra just nu är att gilla läget och invänta nästa veckas möte.

Imorgon är det fasta igen. Då ska jag till hälsocentralen och lämna blodprov för att kolla upp levervärdena. Tummarna hålls för att värdena ser bra ut. Usch, jag ser inte heller fram emot att bli stucken. Ibland vill min kropp inte lämna ifrån sig något blod och då hörs det bara ett sörplande ljud i röret.

För att skingra tankarna - imorgon börjar bokrean! Jippi, jag älskar böcker så det blir helt klart en promenad till närmaste bokförsäljare. Ska ni också fynda?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar