onsdag 6 september 2017

Anne with an "E"

Jag älskade serien om Anne på Grönkulla när jag var barn. Längtade efter varje nytt avsnitt och ville vara lite fantasifull och klok som Anne. Från början är det en bokserie från 1908, tyvärr har jag inte läst den. Kanske något för dottern?

Nu, cirkus trettio år senare har Netflix gjort en nyproduktion. Den nya serien är oväntat bra. Jag har sett fyra avsnitt och har gråtit en till och från på grund av överflöd av känslor. De har lyckats hitta en urgullig tjej med mycket energi och lika bra är Marilla och Matthew. Miljöerna är oslagbara, naturen fantastisk och kläderna romantiskt tilltalande.


Vad handlar då serien om? Jo, Anne är en föräldralös flicka som både bott på barnhem och som tvingats arbeta i olika familjer sedan hon var liten. Hon hamnar hos ett äldre syskonpar som önskat adoptera en pojke men som får en rödhårig tunn flicka istället. Därefter händer det ena efter det andra och jag tycker att du som gillar kostymdrama, omaka familjer och känslor som far omkring ska se Anne with an "E" - "Jag är Anne" på svenska. Glöm inte näsduken.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar