torsdag 28 september 2017

Cykelståhej och mindfulness


Den förbaskade (förlåt du fine följeslagare) cykeln gick sönder på hemvägen. Precis i början av en seg backe knakade det till och pedalerna fastnade. Jag suckade, knäppte av hjälmen och började gå hem. Det var som att leda en tung gammal moped. Trögt och ett slags motorljud. 
Happy days! 


Skakade av mig irritationen när jag kommit hem och låst åbäket. Svepte ett glas vatten och gick ut på promenad. Benen är sega efter både löpning och promenad igår. Skönt att ta långa kliv i uppförsbackar, det känns att musklerna arbetar. Att jag dessutom gjorde en hög knäböj igår efter löpningen spelar såklart in.

Varannan vecka går jag på samtal för att få hjälp att styra tankar och ångest. Senaste besöket innebar hemläxa. Ladda ner mindfulness-app och träna varje dag. Det har jag gjort i omgångar, men glömmer av så fort allt känns okej. Nu är jag igång och det är lika behagligt som alltid. Visst glider tankarna iväg och ibland tar sömnen över. Men att göra ett aktivt val för att hitta balans är ett bra sätt att ta hand om sig själv.
♥️

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar