lördag 16 september 2017

En dag i stan


Det var alternativmässa på Centrum Teatern idag. Så när resten av familjen åkte till Stockholm gjorde jag mig långsamt klar för en dag på stan. Kom till mässan vid elvatiden. Kollade bland utställarna och köpte ett par örhängen, ska visa dem i ett annat inlägg. Halv tolv satte jag mig på en föreläsning om HSP, högkänslighet. Det var fyrtiofem intressanta minuter som gärna hade fått vara i en timme till. Gå gärna in här och läs mer om det.Efter föreläsningen var jag vrålhungrig och traskade in mot centrum. Jag gick genom det gamla Gävle, så oerhört vackra hus och gränder. Färgerna är mjuka och det påminner mig om Sigtuna.

Det blev en grillad bagel och en chailatte till lunch och sen var jag redo att röra mig igen. Några dagar i månaden är jag väldigt känslig när det kommer till tid mellan måltiderna. Idag var en sån dag.

Kollade några butiker, hittade ingenting och valde istället att sätta mig på en uteservering med ett glas vin och en bok. Lyssnade dessutom på gatumusikanten som gjorde en fantastisk cover på Stairway to heaven.


Avslutningsvis gick jag till Absint. Om ni någon gång kommer till Gävle och vill äta eller dricka gott i vacker miljö, då måste ni gå dit. Jag skulle kunna flytta sakerna hem till oss. Idag nöjde jag mig med en Ceasar sallad och ett glas pinot noir. Personalen var stressad inför kvällens a la carte och råkade dra in mig i det. Jag slätade över det hela och sa att för min del fanns det ingen stress. Som tack för min trevlighet fick jag både kaffe och kaka efter maten. Det är fin service.

Nu ligger jag raklång i en säng och latkorvar mig. Återkommer om det imorgon.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar