lördag 9 september 2017

Tjocka koftan


Idag vaknade vi upp till regn. Klockan var halv nio när dottern kom in till oss och meddelade att det faktiskt var dags att gå upp, hon var hungrig. Sovmorgonen blev precis så lång som jag önskade och ändå kändes det alldeles för sent. Den extra timmen behövdes verkligen efter att barnen vaknat sex nätter i rad. Jag har svårt att somna om efter att ha varit uppe hos någon av dem och jag önskar att det snart är slut med spring på nätterna.

Efter frukost och fix och allmänt plockande kom hela familjen iväg till Owes i Valbo. Mina arbetskamrater har pratat om det flera gånger och jag var verkligen nyfiken. För mig som kommer från sydöstra skåne var det som att ha samlat ihop Ohlssons Bazar (Ystad), Pema (Korsholm), Thuleslund (Vollsjö) och gamla Bilema (Höör). Lite smått och gott och billigt blandat med lite dyrare. Jag handlade för exakt hundralappen och då blev det ungefär samma saker som stormarknaden, 500 meter bort, har. Jag kan tänka mig att åka till Owes i Valbo en gång om året. Eller kanske ett besök innan jul, då har de säkert hur mycket krimskrams som helst.


På hemvägen blev det stopp för godisköp i affären och sen hem till röran. En familj på fyra personer kan vara helt fantastisk på att lägga saker överallt. Vi är ett fint exempel på det. (Jag tycker inte alls om det, men att röja hela dagarna skulle sluta med att jag behövde tas in på hem.) Istället för att röja la jag mig i sängen och slösurfade på telefonen. När det blev för rastlöst gick jag ut på gården och samlade höstlöv i röda toner. Tänkte göra ett hjärta på gräsmattan, bara för att det är så vackert. Att gå ut i bara t-shirt och byxor var lite för kallt och då var det skönt att höstinviga tjocka koftan. En perfekt sådan med trekvarsärmar som inte hänger i vägen när jag ska göra något.


För en stund sen gav maken sig iväg på en långtur i löpspåret. Han ska springa Lidingöloppet om två veckor och behöver de där långa passen för att vara väl förberedd. Tre mil är Lidingöloppet. Alldeles lagom tur med bilen tycker jag. Barnen tuggar lördagsgodis och tittar på sina favoritprogram. En ligger på ovanvåningen och den andra sitter i soffan, omringad av godispapper och leksaker. Jag har hällt upp ett glas vin och tänt aromalampan. Skapat höststämning inomhus. Om en stund är det dags att börja förbereda maten. Husmanskost på en lördag. Ugnsstekt kyckling med brunsås (på kycklingspadet i ugnen), kokt potatis och svartvinbärsgelé. Mumsigt värre.

När barnen har gått och lagt sig är det dags för Morden i Midsomer på SVT1. Det och varsin påse naturgodis. Ahh. Hoppas att du också njuter av dagen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar