tisdag 10 oktober 2017

Den där lilla magen


Jag och dottern är på akuten, tisdagskväll.
Natten till idag var det pappa F och dottern som satt här. Tösen fick ont i magen i söndags och det satt i igår så hon och pappa stannade hemma. På kvällen fick hon ännu mer ont, mådde illa, men kunde ändå somna. Strax efter klockan elva på kvällen ropade hon på mig. Då gjorde det jätteont i magen och tempen hade stigit från normal till 40,4. Jag ringde 1177 och sköterskan bad oss åka in till akutmottagningen direkt.

Pappa och dotter åkte iväg och kvar var en orolig mamma och en lyckligt ovetande storebror (som sov). Klockan var tre på natten när de kom hem igen. Inget hade hittats, läkaren trodde att det kanske var bukkörtlarna som spökade. Om tillståndet förvärrades eller var detsamma på eftermiddagen skulle vi komma tillbaka för ultraljud.

Dagen var trött. Jag kände mig totalt mörbultad av sömnbrist, kan tänka mig att det var likadant för make och dotter. Jag klev upp i vanlig tid för att få iväg storebror till skolan. När han cyklat iväg la jag mig på soffan och sov till tio när de andra två kom upp.

I eftermiddags var dottern blek och hålögd. Mat ville hon inte ha och både magont och feber satt i. Jag bestämde att vi skulle åka in igen. Klockan fyra kom tösen och jag till akuten och blev återinskrivna. En sköterska vägde, tog blodtryck och satte emblaplåster. Sen var det bara att vänta.

Närmare halv sex kom två nya sköterskor för att ta blodprov. Dottern blev hysteriskt ledsen och skrev högt. Armvecket uteslöts och istället skulle det tas prov via fingertopp. Inte heller det gick, trots att jag blev stucken först. Läkaren kallades in och dottern undersöktes igen. Inga konstigheter. Möjligen urinvägsinfektion. Ordinationen blev, mat och dryck i små mängder, kanske vätskeersättning. Gärna glass. Läkaren trodde att detta skulle hjälpa och att vi snart skulle ha en pigg tös. Om inte var det dags att återkomma för en ordentlig genomgång.

Nu är klockan snart halv elva och jag borde sova. Dottern ligger bredvid mig i sängen och sover. Imorgon tar vi en vilodag och ser till att fylla sjuåringen med en massa energi.
❤️

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar