tisdag 24 oktober 2017

En ny last?


När jag stod i affären igår landade ögonen på knäckebrödhyllan och Pepparkaksknäcke. Måste ha! Köpte hem och när barnen somnat igår gjorde jag en knäckemacka med gorgonzolaost på. Himmel vad gott. Det planerar jag ha som last fram till nyår ungefär. 


Eftersom jag är hemma med dottern idag också passade det riktigt bra med lyxfika nu på förmiddagen. Pepparkaksknäcke med grönmögelost och en kopp kanelkaffe till det. Dottern tog en mugg flingor, helt utan yoghurt eller havredryck.


Jag gillar Rörstrands Swedish grace. Maken är blodgivare och tack vare honom har vi nu tre kaffemuggar av den serien här hemma. Den på bilden är från igår, underbar blå färg. Nästa gång tänkte han ta en grå om det finns. Sen har vi att välja mellan. Jag gillar att inte ha samma sorts mugg dag ut och dag in.

Har du någon favorit att dricka kaffe/te ur? 


Ja, det blev ännu en dag med vab. Tösen sov nästan två timmar på eftermiddagen igår. Hon somnade på mig, vi slocknade båda två i det varma vardagsrummet. Efter en halvtimme var jag alldeles stel och slingrade mig ur soffan utan att väcka tösen.

Idag har hon fortfarande lite huvudvärk och ont i halsen. Den där magen spökar vidare, jag undrar verkligen om det är där det sitter eller om det centreras dit från någon annan plats. Vi tog tempen för en liten stund sen och det stod 38.0 på displayen. Feber! Snark, vab imorgon också. Hjälp mig att hålla tummarna att jag och barnen är friska till helgen då vi ska åka ner till mina föräldrar i Skåne. Jag är inte så sugen på att sitta flera timmar på tåg med någon som är krasslig. Eller om jag själv är det.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar