söndag 1 oktober 2017

Listor


Jag är ett stort fan av listor. 
Vi har en liten whiteboardtavla i köket där jag skriver upp vad som händer nästa dag. En bra påminnelse för hela familjen och dessutom finns det en liten extra knix. Det står på både engelska och svenska. Himla bra för storebror som är mitt uppe i engelskainlärning och samtidigt är det bra för lillasyster att välja vad hon vill läsa. Hon suger åt sig allt och ljudar hejvilt när det är engelsk text.

En annan lista är matsedeln som skrivs varannan vecka. Den här gången är jag sent ute. (Maken skriver inte matlistor för vi andra tre är inte så mycket för tomatsåser, starka smaker och bönor, bönor, bönor.) Jag väljer mat som passar hela familjen, vilket ibland blir två maträtter på bordet. Ungarna är inte förtjusta i vegetariskt och vi vuxna vill gärna äta det mer än två gånger i veckan. Så när det passar gör jag olika rätter.

Men, fy bubblan vad trist det är att skriva matsedel! Tänka ut något som inte serverats den senaste veckan och samtidigt bläddra i något reklamblad för att hitta extrapriser som också ger idéer. Zzzz, just nu är en sådan stund. Så jag bloggar istället...

Andra listor jag gör,
Önskelista
Packningslista
Priolista
Planeringslistor
Veckoplaneringslista för skolan

Jag tycker att det är smidigt och i de flesta fall underlättas vardagen en hel del. Bäst är ändå den tråkiga matlistan. Att redan kvällen innan veta vad som ska stå på bordet ett dygn senare och då kunna tina upp fisken eller falukorven eller vad det nu är som ska ätas.

Gör du listor?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar