onsdag 15 november 2017

Att ge efter


Onsdag, vilodag. 
Lämnade lilla snäckan på skolan och gick iväg på en promenad genom det snötäckta landskapet. Så vackert, gnistrande och lugnt. Tack snön för att du kom just nu. I mina öron läses Miss Peregrines hem för besynnerlia barn och jag tycker väldigt mycket om den. Hittepå och mystik (och snö) är precis vad som behövs när man är lite ur gängorna.

Med rosiga kinder ställde jag mig vid spisen och gjorde en kopp varm choklad och satte sedan igång The 100 på Netflix. Hade tid hos frisören klockan tio och blev faktiskt lättad när den blev inställd. Fick igång en brasa och pratade med mamma en stund. Utanför fönstret vällde det ner fjäderliknande snöflingor och stundtals var jag helt borta från samtalet. Stackars mamma fick upprepa sig några gånger. Jag har legat i soffan större delen av dagen. Verkligen vilat och tvingat mig själv att inte sätta igång en maskin tvätt eller bädda om i någons säng. På eftermiddagen plockade jag fram lite pyssel och gjorde egna girlanger efter en idé från en favoritaffär. Det blev en till vardagsrummet och en till dotterns rum. Ska kolla med sonen om han också är intresserad av något. 


Klockan två var det möte på skolan. Det blev ett bra sådant och jag känner att det släppte lite i bröstet. Nu håller vi tummarna för att det blir bättre för tösen i skolan.

Snön har fått mig att äntligen ge efter. Nu tänker jag inte tvinga tillbaka några julkänslor och sånger som letar sig ut genom munnen. Från och med igår sjungs det friskt och jag har både druckit glögg och ätit pepparkakor den här veckan. Lika bra att njuta och boosta den period som är så underbar.

Hur gör du? Älskar du julen? Börjar du i god tid eller är det första advent (eller första december) som sätter gränsen för när det är okej att börja njuta?

1 kommentar:

  1. jag älskar julen. Maten, lugnet, ljusen och familjen. Jag bara tar det lugnt och njuter.

    SvaraRadera