måndag 20 november 2017

Ett jävla helvete


Lyssnar på fniss från dotterns sovrum där pappa F just nu nattar tösen. Det där med att varva ner är inte deras grej. Dottern och jag har varit på dans ikväll. Näst sista tillfället innan det är dags för uppvisning och sen jullov. Skönt med jullov, en paus från en del måsten.

Dagen har varit vacker med snö som singlat ner från förmiddag till kväll. Minusgrader och tydliga snökristaller på jackor och mössor. Jag har äntligen kommit in i gå-tänket. Gå till skolan, gå till jobbet, gå till affären. Spänna sig lite extra för att inte halka på isfläckar och bryta ett ben eller två.

Dagen har också varit jobbig. Möte före lunch och jag torkade tårar mer än en gång. Det är väldigt mycket i livet just nu. Ont i magen-mycket. Ett möte förra veckan lovade en sak och idag fick jag veta att det inte hänt något. Påminnelse är satt och imorgon bitti tar jag återigen sats och ifrågasätter. Olika möten, olika syften. Eller, mötestillfällena är till för att saker och ting ska fungera och kännas bra. Just nu är det många saker som är bra, men vågskålen med dåliga saker hänger tungt och svart i andra änden. Det ska inte vara så, inte hela tiden. Kära mänsklighet, vart är vi på väg? Hoppfullhet är ett ord som halkar bak i ledet och ersätts med oro, egoism och empatibrist. 

#stopbullying
#rörinteminkompis
#rörintemittbarn
#gemigstyrka

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar