måndag 6 november 2017

För mycket, för stort


Snacka om att få in en fullträff! Underbar bild på barnen från när vi var på Kopparhatten i Söderåsens nationalpark.

Sitter just nu utanför dotterns danssal och lyssnar på musik från två olika grupper. Hellre det än barnskrik som det var förra året. Bussen hit var tio minuter sen så vi hann med en danstävling på busshållplatsen. Jag är smått hämmad och skämdes när det kom ett äldre par på andra sidan vägen. Dottern sa, "Skäms inte mamma, man får dansa hur man vill.". (Det har jag lärt henne, tack och lov.) Sen gapskrattade hon åt min dans. Älskade unge!

Igår kom det fram att magontet hos den lilla är skolrelaterat. Där och då fylldes min kropp av dubbla känslor. Skönt, då är det inget som är fel rent fysiskt. Fan, det är inte en trygg miljö i skolan. Allt det gamla slängdes upp i ansiktet som en tung filt. Inga restriktioner, bara råångest över att vårt barn är otryggt. 

Idag pratade jag med klassläraren och det skulle tas tag i och följas upp. Jag hämtade tösen direkt efter skolan och stämde av. Dagen hade varit okej, magontet sitter där det gör. Vårt lilla hjärta har empati och rättvisa så att det räcker till en hel skolklass. Det är inte lätt att sortera i en ganska stökig miljö där både ord och händer far i luften. Älskade tös. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar