torsdag 9 november 2017

Glitter i vardagen


Idag har jag vabbat. Först två dagar med dottern i skolan, full rulle. Vab på det. Jag är helt slut. Det har helt enkelt blivit för mycket och nu faller orden bort igen. Inget oväntat, däremot är det lika påfrestande varje gång. Jag tänker rätt, men ordet vägrar komma ut ur munnen. Oftast kommer det något så påminner om det jag vill säga och familjen förstår vad jag menar. 

Även om tröttheten hänger som en sur trasa över mig har dagen gått i ett, bortsett från en vilostund som blev till sömn på en gång. Jag och dottern har spelat spel och pysslat. Köket har sett ut som att en liten bomb sprängts i pyssellådan. Golvet glittrade fantastiskt och limpistolen gjorde vackert spindelnät på köksbänken. Vi har tovat hjärtan, klippt och klistrat, fnissat och småsvurit (var och en på sitt sätt). Däremellan har jag tvättat och plockat och jag vet inte vad. När det väl drar igång kör jag över mig själv och till slut blir det nog. 

Just nu puttrar en potatis- och purjolökssoppa på spisen och en kladdkaka står i ugnen. Barnen rörde ihop kakan medan vi vuxna fixade maten. Efter middagen tänker jag gå in i viloläge. Hålla tummarna för att sonens magont och förhöjda temp försvinner under kvällen. Imorgon får det gärna vara vardag. Sen - helg! Roligheter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar