söndag 19 november 2017

Spik i ryggen


Ut i naturen. Bli iskall om haka och kinder och försjunka i boken i öronen. Överallt små isdroppar i träd och buskar. Glashala vägar och söndagslugn.

På eftermiddagen var det innebandymatch för sonen. Föräldrar och närstående för två lag trängde ihop sig mellan sarg och ribbstolar och hejade så tyst att det knappt märktes. Sonens lag vann och det värmde hjärtat att se deras lycka när slutsignalen gick.


Det har snöat till och från sen lunch och nu har vi återigen ett vitt landskap utanför dörren. Jag håller tummarna för att det kommer mer i veckan.


Spikmattan har kommit fram och använts. Jag la mig i den obäddade sängen (orkade icke ta tag i den) med t-shirt som skyddslager för ryggen. Hittade en behaglig avslappning på Spotify och låg där i det kalla sovrummet en stund. Skönt som ska bli en vana. När jag kom in i vardagsrummet brann en härlig brasa i kaminen. Maken spädde på myset och nu står han i köket och lagar mat med plattan bredvid spisen. Engelsk ligafotboll och ett glas vin är ett trevligt inslag till matlagningen. (Jag har beställt en julklapp. Schh, säg det inte till någon under 155 cm.)


Jag utelämnade de tråkiga grejerna som att röja, bädda om i sängarna och tvätta några maskiner. Bra att få det gjort, nästa helg är jag på annan ort.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar