fredag 22 december 2017

Blås upp - poff - upp igen


Övertaggad? Inte jag...
Jo, helt klart. Klev upp med sol i sinne och julsånger i hela magen. Lämnade dottern på skolan och körde iväg till jättestora affären för att köpa hem julmat och annat. Det tog sjuttiofem minuter att handla idag. Då skulle jag inte ens ha mat för två veckor utan bara för några dagar. Pust, hem och in med allt i kyl och frys och sen tuggade jag i mig en kaviarmacka på några minuter. Ut till bilen igen för nästa stopp, alkoholaffären. Trots att klockan bara var fem över tio var hela parkeringen full. Jaja, bara att knö in sig bland alla andra och plocka på sig det som stod på listan. Jag hann med en stund på Lekia också (en elvaåring är ingen lätt uppgift att fixa julklappar åt). Körde vidare till en annan stor mataffär för att kolla deras utbud. Det eftersom jag kände mig lite tom över att inte ha gått in där en enda gång denna höst. Nu känner jag mig full igen.

Svor över alla andra bilister och gjorde en dundertabbe själv som fick mig att skämmas ända ner till gaspedalen. Förlåt, jag är precis som er andra - helt förvirrad. Körde till nästa ställe för att hämta ut paket och stod där en bra stund innan det blev min tur. Sen åkte jag hem. Lugn och ro kanske du tänker nu. Nepp, fram med julklappspapper och tejp och sax och samtidigt värma soppa i micron. Fem minuters lunch och därefter superavslappnad paketinslagning på vardagsrumsgolvet. Efter tre minuter fick jag en enorm hostattack och höll på att spy över julklapparna flera gånger innan jag till slut kom till sans och ställde mig på bron och andades frisk luft.

Ahh, med två minuter till godo stuvades allt hemligt undan och det var dags att hämta hem barn till jullov. Lalalaaa, It's the most wonderful time of the year. Tills vi kom hem. Då blev det horisontalläge i soffan några minuter innan dottern välte ut ett o'boymättat glas med havredryck över soffa och matta. Då brast det för mig och jag åkallade mörkare makter med minst två fula ord. Sen grät jag ett par minuter i badrummet innan jag la mig i sängen och somnade. 

Ork slut... Fast, skam den som ger sig. Ge upp eller fortsätta julbling och feel good? Jag korkade upp en prosecco och tog med mig ett glas upp till duschen för en stunds lugn och ro med endast Mr Bublé som sällskap. Nu har jag beställt pizza till familjen och sitter insvept i morgonrocken med bubbelglaset inom räckhåll. Semesterkänslan är tillbaka!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar