tisdag 26 december 2017

En annandag jul


Ännu en sovmorgon. Dessutom första natten på lite mer än en vecka som jag bara haft en kudde. Alltså ingen värk i vänster sida, ingen huvudvärk, inte lika många uppvak och en känsla av normalt. Efter en ledigt lång frukost klädde jag på mig och gick ut i snöfallet. Väldigt vackert, ack så förrädiskt. Under snön låg isen blank och hal. Det tog mig femtio minuter att gå 2,8 kilometer. Inte ens den vanliga rundan. Halkan gjorde sitt, men allra mest handlade det om mitt mående. Orken är bristfällig. Det går inte riktigt att andas fullt ut. Lungorna känns sega och ibland blir det lite yrsligt. Jag behöver mer vila, precis rätt tid på året för det. 


Jag och barnen har myst sedan sen eftermiddag. Vi har sett Lejonkungen och Elf. Ätit kvällsmat och julgodis. Legat i hög i soffan och bara haft det bra. Pappan i huset åkte iväg i eftermiddags för att ha det gott med lillebror och sin pappa. De är fortfarande iväg. När barnen sagt godnatt hällde jag upp ett glas vin och ställde fram en liten bricka med julgodis till mig själv. Sen körde jag igång The Holiday. Himmel, vad trevligt. Detta måste vara en av årets bästa dagar. 

Imorgon ska de andra tre i familjen åka till Hemlingby för skidåkning. Dottern ska prova på för första gången. Jag kommer att stanna hemma och vila. Den här förkylningen (?) med feber och hosta, slog ut en stor del av mig. Det behövs förmodligen en del tid för att komma i fas igen. Jag tror faktiskt att den här ledigheten kan ge mig det.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar