måndag 4 december 2017

Lunginflammation


I morse ringde jag hälsocentralen och förklarade läget med sonen. Vi fick en tid klockan elva och träffade en bra läkare som trodde att det var lunginflammation efter att ha lyssnat på lungorna och tolkat den höga febern. Ett stick i fingret gav heller inget tydligt svar så det blev remiss till sjukhuset för att röntga lungorna.

Klockan ett kom vi in och en kvart senare skickade de hem oss för att invänta svar. Febern var hög igen och ingen mat fick jag i grabben. När vi kom hem somnade jag i soffan av ren utmattning. Väcktes några minuter senare av att det var spillt i soffan och papper behövdes. Strax därefter kom dottern hem. Hon hade haft farmor med sig i skolan och de gick hem till farmor och farfar efteråt för att spela spel och fika.

Vid halv sex ringde läkaren. Det fanns spår av en lunginflammation eller en tidigare sådan på röntgenplåtarna. Nu får stackars sonen äta Kåvepenin i en vecka för att bli fri från feber och inflammation. Vi ser verkligen fram emot att få tillbaka en frisk pojke med mycket energi. Hostan han slåss med kan komma att sitta i i upp till sex veckor. Fy bubblan. 

Först och främst sömn till hela familjen. Sonen ligger på en madrass i vardagsrummet. Han kände sig otrygg på sitt rum. Jag tror att det blir bra nu, dessutom får lillasyster mer ro från hostandet. Hur det går för mig och maken märker vi imorgon. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar