söndag 3 december 2017

Missbruk av febertermometer och fullmåne


Fullmånen är ljuvlig ikväll. Ljuset glittrar i de frostiga gräsmattorna och stjärnorna syns tydligt. Jag skulle kunna lägga mig under ett gäng fårfällar (givetvis på såna också) och bara ligga där och titta på himlen. Tre gånger har jag varit ute med mobil och systemkamera för att få till någon bra bild. Det blir bara mög! Allt är suddigt och jag hyperventilerade nästan av att hålla andan så länge i omgångar. Istället för att titta på årets fullmåne får ni hålla till godo med en från Skåne från november 2013. 

Sonen är fortfarande sjuk. Feber sen i tisdags och femte dagen med 40 grader. Imorgon bokar jag en tid på vårdcentralen för att se vad det är som härjar i grabbens kropp. Imorgon är det åttonde dagen vi har vab med barnen. Då räknar jag inte in denna och förra helgen. Snark, jag blir tokig. Vår nya febertermometer jobbar hårt. Den lyser rött och rött och sen grönt när dottern kolla sin temp.

Idag var det både julskyltning och bockinvigning inne i centrum. Vi har varit hemma och gjort ingenting. Maken har visserligen sprungit i en och en halv timme och jag har varit iväg till Valbo för att fixa en hemlis. Jag smet faktiskt iväg till vanliga matbutiken efter lunch för att komma ut en liten stund i luften. Här hemma ser det ut som ett mindre kaos. Hur jag än plockar så blir det dubbelt upp efter några timmar. Kanske att det blir en smula ordning imorgon när jag _vabbar_ igen. Röja och dammsuga och kanske få fram några små tomtenissar att titta på. Vi får se. Ikväll är det i alla fall dags för min och makens årliga adventstradition att dra igång. Itzhaks julevangelium med Johan Wester och Anders Jansson. Fyra delar, perfekt nedräkning till julafton. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar