torsdag 4 januari 2018

Julat färdigt och bio i min smak


En sista dag kvar innan vi går över i vanlig helg innan vardag. Dessa lediga dagar har sammanslaget varit de bästa på evigheter, ja till och med år. Stressen som alltid ligger utanpå huden har lämnat ett mellanrum mellan sig och omkringet. Vila. Natten till idag sov jag dessutom så hårt att öronen kopplades ur och maken fick gå upp två gånger till barnen som ropade.

Idag har jag röjt undan julpynt och gran. Kvar finns stjärnor, ljusstakar och en tomtefamilj som så gärna vill lysa upp vår tillvaro i en eller två veckor framåt. Barnen skulle ha hjälpt mig med granen, det blev ensamjobb för mig då soffan var alldeles för skön för dem att resa sig från. Dottern har dessutom blivit krasslig med feber och konstig röst. Två veckor klarade vi oss och då räknar jag inte in min hosta som avvecklas i långsam takt.

Igår gick jag och maken på dejt. Först blev det bio, The Greatest Showman - jag älskade den! Musikal, mustiga färger, fantastiska kostymer och hela känslospannet på en och en halv timme är ren lycka för mig. Efteråt tog vi en drink på Absint. Maken beställde en Strawberry Daiquiri åt mig och det var som att äta en smaskig efterrätt. Innan det var dags att ta bussen hem beställde jag varsin Absint åt oss. Det blev Pernod Absint. Den tar mig tillbaka till somrar ute i Europa för längde sen. Pernod med vatten i sommarnatten, det är inte illa. 

Det är dags att sätta igång ugnen, pizzadegen jag satte för en timme sen är redo att bakas ut och få ett täcke av gotter. Pizza och en familjefilm, det är grejer den första torsdagen i januari. Hoppas att du också har det gott.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar