söndag 14 januari 2018

När vintern kom


Vintern kom. Efter mycket om och men, regn och slask och is, blev det vitt och minusgrader tillräckligt länge för att vintern skulle få okej. Små flingor har dalat under lång tid och nu är ljuset här. Isen har lagt sig som en dåligt struken duk och vi är många som stapplar fram längs trottoarer och cykel- och gångbanor. 


Ett gäng glada föräldrar har tagit tag i att spola tennisbanan i föreningen. Idag var isen äntligen åkbar! Efter sonens innebandymatch åkte vi hem och klädde på oss och gick dit. Barnen och maken åkte, jag var inte på humör. Isen var knögglig och på vissa ställen hade inte vattnet frusit till ordentligt. Vad gör det när man äntligen kan åka på hemmaplan? Barnen var nöjda och pappan likaså. Då blev jag också nöjd. En klasskompis till dottern och hennes familj plus annan kompis från skolan dök upp. Jag och mamman tog en promenad, den första vi fått till trots att vi pratat om det i två år. Vissa saker tar tid.

I veckan ska det snöa i omgångar. Jag ser fram emot mer fluff och mindre halka. Kanske promenaderna kan återupptas igen. Efter julledigheten har jag prioriterat att boa här hemma. Bara vara och lunka på i övrigt. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar