onsdag 21 mars 2018

Med betoning på vab


Vilken enorm vab-period vi är inne i nu. När sonen blev sjuk förra veckan "råkade" jag nämna för en pedagog på dotterns skola att vi minsann inte haft en enda vab-dag under hela februari. Det var första februari utan vab någonsin. Jag skulle ha hållt min mun stängd och låtit konstaterandet stanna i skallen. Fööör, på lördagen var sonen frisk nog att vara uppe och må fint. Då blev jag sjuk, vaknade med en enorm huvudvärk och feber. Efter kaffe, smörgås och en dusch däckade jag i sängen där jag sen låg till söndag eftermiddag då sängen var så tråkig att madrassen på vardagsrumsgolvet kändes som en prinsessäng. Feber, huvudvärk, ont i näsan och ögon som inte tålde mer än lite ljus i taget. 

Dottern vaknade under natten till måndag och klagade på huvudvärk - som satt i på morgonen. Hon fick stanna hemma med en mamma som var på bättringsvägen. Vi låg i soffan hela dagen och medan jag blev bättre och bättre blev tösen bara sämre. Alla tre har haft samma symptom, huvudvärk, ont i näsan och ljuskänsliga. Det är bara dottern som inte haft feber. Igår låg hon som ett litet spöke i soffan med ett berg av näsdukar i soppåsen bredvid. Hon nös och nös och klagade på att näsan gjorde ont. Dessutom har hon fått en glupande aptit av att vara sjuk. Det är som att skyffla in mat i ett svart hål, ös på ba'.

Idag mår jag mycket bättre, näsan och ögonen kliar till och från och jag har nog några dagar kvar innan orken återkommer. Dottern är också mer upprätt än liggande. Det är på rätt håll helt enkelt. Däremot tror jag att få redan uppskjutna gemensamma skoldag imorgon kommer att bli inställd. Jag har lovat att vara med en dag när det är gymnastik på schemat och det är torsdagar att välja på. Förra torsdagen fick jag vabba och imorgon blir det vab. Nästa vecka är det skärtorsdag och barnen har show i skolan hela förmiddagen. Sen är det påsklov och därefter jag har ingen aning om hur min framtid ser ut.

Livet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar